Destinacija

Petrovac

Petrovac je udaljen 28km od Tivta, 12km od Budve, 38km od Podgorice i 20km od Bara.

Ima dvije plaže: glavnu plažu poznatu pod nazivom Petrovacka plaza, duzine 800 metara, i plažu Lučice, duzine 200 m, udaljena 500 m jugoistočno od centra grada. Otprilike 700 m zapadno od obale nalaze se dva ostrva, “Katič” i “Sveta Neđelja”, koji su popularna gradska atrakcija. Osim toga, sjeverozapadno od Petrovca, nalazi se mala marina i dvorac “Kastio”.

Plaža

Gradska plaža duzine 800m, a jedna je od najljepših na ovom dijelu Jadrana. Plaža je kombinacija pijeska i kamencica.

AERODROM PODGORICA

45 KM

NajvećI aerodrom u Crnoj Gori nalazi se oko 45 km sjeveroistočno od Petrovca, a do njega se može doći za svega 40 minuta preko tunela "Sozine". Nacionalna aviokompanija „Montenegro Airlines“ nudi letove za Beograd, Beč, Zurich, Frankfurt, Ljubljanu, Rim i Pariz, I preko niskobudzetnih aviokompanija povezana je s Berlinom, Münchenom, Briselom, Londonom, Stokholmom, Moskvom, Milanom i Kijevom.

AERODROM TIVAT

28 KM

Aerodrom Tivat, sjeverozapadno od Petrovca, udaljen je samo 28 km i u glavnoj sezoni se uglavnom koristi za charter letove. Tokom cijele godine crnogorski avioprevoznik „Montenegro Airlines“ i srpski avioprevoznik „Air Serbia“ povezuju Tivat i Beograd sa mnogim evropskim i svjetskim destinacijama.

AERODROM DUBROVNIK

82 KM

Aerodrom Dubrovnik u Hrvatskoj udaljen je 82 km sjeverozapadno od Petrovca i nema većeg evropskog grada koji nije povezan s njim preko niskobudzetnih letova

Petrovac na more - pažljivo sačuvan komad raja

Petrovac, koji je nekad bio malo ribarsko i mornarsko selo, još uvijek ima ostatke svoje istorije koja datira od davnih vremena. Od rimskih mozaika iz 3. vijeka do venecijanske tvrđave iz 16. vijeka Kastel Lastva, koja je u prošlosti bila naziv grada. Danas je Petrovac ekskluzivno mjesto za odmor na Jadranu. Nalazi se na crnogorskoj obali između gradova Budve i Bara, a samo 45 km od glavnog grada Podgorice. Grad ima gotovo 300 sunčanih dana u godini. Njegove više od sto godina stare borove šume, mediteransko rastinje, čarobna mješavina različitih mirisa, poput joda i ljekovitog bilja, maslina, šipak, limun, narandza i zvuk valova i spokoja čine ovaj grad autentičnim i posebnim.

Dugo sačuvana tradicija ribolova i običaja prikazana folklorima domaćeg stanovništva, a gastronomska ponuda za ovu klimu koju karakteriše uvijek svježa, zdrava hrana pripremljena po domaćim tradicionalnim receptima, čini Petrovac i selom i gradom.

Ljeti možete ucestvovati u različitim vrstama zabava i proslava koje su tradicija ovog kraja. Sjajan primjer je ceremonija koja slavi ribu i vino, Petrovačke noći, kada mjestani pripremaju i dijele ribu i vino nudeći ih posjetiocima grada besplatno; uživaju u slušanju muzike i slave do kasno u noć. Proslava traje cijeli dan i noć, a toga dana, ali i svih ostalih dana, uživaćete u Petrovcu i svim gostoprimstvima koje nude dobrocudni mjestani. Osim tradicionalnih proslava, Dječjeg pozorisnog festivala i drugih kulturno zabavnih manifestacija, postoji i Petrovac Jazz Festival koji svakog avgusta obraduje jazz fanove iz cijelog svijeta. Da, to je Petrovac za sve ljubitelje jazz-a na moru … Šetajući gradskom obalom možete osjetiti autentični duh mještana, vidjeti zanimljive suvenirnice, a u jednom od mnogih restorana možete se počastiti nevjerovatnim obrokom s ribljih jelovnika uz ukusna crnogorska vina autohtonih vinskih sorti vinove loze. Šetnja primorskim crnogorskim gradovima nalik je putovanju kroz vrijeme. Mistični odlomci otvaraju vaš um dok postaje još znatiželjniji, duh vam uzbuđuje, a misli vam lebde dok slušate jednu od legendi čije su glavne teme nemoguće i tužne ljubavne priče, more, bogovi… I njihova postavka je tamo gdje stojiš.

To je Petrovac, otkriven, ali još uvijek ne razrušeni biser Jadrana. Održava svoj dugački običaj, ali ne zaostaje za modernim standardima i vrijednostima ugodnog života 21. vijeka. Plaže u Petrovcu (Gradska plaža i plaža Lučice) nalik su onim u skrivenim uvalama, čistim mirom sa udaljenim pogledom. Ako biste Petrovac slikali u dvije boje, bila bi plava i zelena. Nebo, more, izleti su plavi, pozadina bi bila zelena i planine, koje odozgo posmatraju čarobni pogled na obalu.

Smatra se da je miris mora u Petrovcu jedinstven, da ga ne možete pronaći nigdje drugdje, a boje kad sunce zalazi čine Petrovac mističnim, oazom opuštajućeg odmora, poput onoga kakav zaslužujete i o kojem sanjate , Ovo je pažljivo spremljeni komad raja, samo za vas.

Budva

17 KM

Kotor

40 KM

Bar

21 KM

Ulcinj

48 KM